Menu

Gillberga socken

Minimera
Gillberga
Gillberga är en liten socken med drygt 800 invånare i sydvästra Värmland. Tack vare dess gynnsamma läge längs Byälven bosatte man sig här redan så tidigt som i stenäldern.
Minimera
Artiklar

Internationell omställningskurs i Göteborg

Gillberga Utvecklingsgrupp representerad vid internationell omställningskurs i Göteborg

 

Gillberga Utvecklingsgrupp är en av medlemsorganisationerna i Hela Sverige ska Leva/Värmland. Hela Sverige ska Leva i samarbete med Omsställning Sverige och Studiefrämjandet med flera organisationer har arrangerat en weekendkurs i Göteborg under rubriken International Focus weekend for inner transition. Det innebar i praktiken att man genom olika övningar förstod sambandet mellan våra tankar och handlingar och hur det kan på verka oss på olika områden.

 

”Vi kan se framför oss globala kriser på många olika områden och vi förstår att många fundamentala förändringar måste göras för att undvika ekologiska, sociala, politiska kriser.” Frågan som ställdes till deltagarna på kursen var: Hur kan vi var och en medverka till en omställning på ett positivt och glädjefullt sätt medan vi har möjlighet att påverka skeendet.

 

Kursen hade lockat tio deltagare från Omställning Göteborg och sammanlagt tio deltagare från omställningsgrupper i Strömstad, Hedekas, Katrineholm, Mariestad och Linköping. Från Värmland deltog Kurt R Gustafson från Gillberga Utvecklingsgrupp och Viktor Paulsson representerande Omställning Karlstad och Studiefrämjandet i Karlstad.

 

Kursen leddes av ett internationellt team med deltagare från Irland, Tyskland, Ungern, Österike och Danmark. Samordnare och en av deltagarna i det internationella ledarteamet var Elinor Askmar från Studiefrämjandet och omställningsrörelsen i Göteborg.

 

Detta med nya tankar och nya alternativ har alltid legat mig varmt om hjärtat säger Kurt R Gustafson. Som representant för Gillberga Utvecklingsgrupp ville jag se om det fanns olika alternativ som kunde vara till glädje i Gillberga och Säffle. En levande landsbygd är en nödvändighet inför framtiden och alternativ som kan införlivas med den av Säffle kommun framtagna visionsplanen Säffle 2026 var också något som jag var öppen för. Min ambition är att bjuda in till information för att dela med mig av mina erfarenheter och inspirera andra att komma med idéer för att på ett glädjefullt sätt göra de nödvändiga förändringarna som krävs.

 

Bildtext: Elinor Askmar och Kurt R Gustafson framför kurslokalen i Sillvik utanför Göteborg. Elinor var samordnare av kursen och en i det internationella ledarteamet. Det var särskilt roligt att göra Elinors bekantskap då hon har sina rötter i Kila säger Kurt R Gustafson

<< Tillbaka
  • 1 maj 2013
  • Antal visningar: 3345
Kategorier: Artikel
Taggar:
Skriv ut

Theme picker